Home
Menu
Zoeken Annuleer

Nieuws

Groep 8 'vliegt uit'

Vrijdag 17 juli, deze dag zal in het geheugen gegrift blijven voor de leerlingen uit groep 8 van de Bargerpaske. Wat een prachtig en schitterend laatste schooljaar had moeten worden werd een memorabel, anders en gelukkig toch prachtig laatste schooljaar. De Coronatijd dreigde in maart roet in het eten te gooien en alles te verpesten, maar hoe anders is het toch nog gelopen deze laatste schoolmaand.


Kamp

Halverwege juni werd duidelijk dat er toch, met de nodige aanpassingen en veiligheidsmaatregelen, wel wat mogelijk was. Ouders en leerkrachten hebben vervolgens de handen in één geslagen om groep 8 een onvergetelijk afscheid te geven. Enkele ouders hebben in twee weken een heel kampweekend in Heino georganiseerd. Een zes-kamp, een kampvuur, broodjes en marshmallows bakken, een spannend kampverhaal, zwemmen, vlotbouwen, 'bord voor je kop' en natuurlijk de disco. Alles wat je op een kamp hoort te doen werd gedaan!

Zo heeft de groep dan ook niet één kampweek, maar een Vlielanddag én een heel kampweekend.

Musical

De leerkrachten gingen samen met de kinderen op volle kracht aan de slag met de musical. Rollen verdelen, teksten oefenen, decor bouwen, teksten oefenen, scenes oefenen, nog meer teksten oefenen, liedjes oefenen. Dat alles in zeer korte tijd!

De prachtige eindmusical ‘De Diamantroof’, waarin alle 36 kinderen schitterden in hun eigen rol, werd de laatste week op het podium in school opgevoerd. Vanwege de veiligheidsrichtlijnen en het aantal toeschouwers dat was toegestaan in de zaal werd de

musical zelfs twee avonden opgevoerd in plaats van één avond! Dat was dan ook niet één ochtend uitslapen en ontbijten op school, maar twee ochtenden. Een heerlijk Engels ontbijt was voor hen klaargemaakt door de OR.

Afscheid

Tot slot was daar vrijdag het afscheid van een niet altijd even makkelijk, maar toch fantastis

ch eindjaar.

Met veel tranen kwamen de kinderen vanaf het kleuterplein door de erehaag van de kleuters. Vervolgens over de rode loper naar het middelpunt van de belangstelling. Daar waar ook de tegels met hun namen, een cadeau van de ouders aan de school, vereeuwigd zijn in het schoolplein.

‘Nu over op iets luchtigers’ zei de leerkracht, waarbij ze de kinderen toe wenste dat zij, net als de duiven die de kinderen in hun handen hielden, altijd weer veilig op hun honk terug mochten keren. In een kring werden de duiven tegelijk losgelaten en zo vlogen de achtstegroepers symbolisch uit!

Weg van de basisschool, een mooie toekomst tegemoet.