Home
Menu
Zoeken Annuleer
               
De Bargerbieb
             
De Bargerbieb krijgt een andere plek in onze school. Reden voor deze verplaatsing is tweeledig. De Nieuwkomersschool 'het Pyriet' breidt uit met één groep en zal gebruik maken van het Bargerbieblokaal. De bieb krijgt een nieuwe, mooie en centrale plek in de school. De patio zal als nieuwe bibliotheek sfeervol worden ingericht. Met deze verhuizing zullen wij de bibliotheek een nieuw uiterlijk geven. Bovendien geeft het een kwalitatieve impuls aan ons leesonderwijs. U wordt op de hoogte gehouden van verdere ontwikkelingen.
             

Boekenpret

             

 

Iedere donderdag houden we 'Boekenpret' en kiezen de kleuters een boek uit de schoolbibliotheek. Daarvoor hebben we een ruim assortiment aan prentenboeken, ook voor de allerjongsten van onze basisschool. Het zelfgekozen boek mogen ze lenen voor thuis. Boekenpret is een gezellig onderonsje, want na het kiezen mogen ze heerlijk op de leeskussens het boekje alvast '(voor)lezen' in gezelschap van hun klasgenootjes. Boekenpret bevordert het leesplezier, ook voor thuis. Hiermee wordt tevens de taal- en woordenschatontwikkeling gestimuleerd.
             
In de kleutergroepen besteden we spelenderwijs aandacht aan de onderdelen van ontluikende geletterdheid, zoals de letters en de klanken. Volgens de uitgangspunten van het dyslexieprotocol. We zorgen voor een rijk en gevarieerd aanbod voor alle leerlingen en stemmen waar het nodig is het aanbod af op de verschillende niveau's van de kinderen. We houden hierbij rekening met de kinderen die extra tijd voor taal nodig hebben en/of het 'echte lezen' al onder de knie krijgen.