Home
Menu
Zoeken Annuleer

Blink

     
Blink Wereld Geïntegreerd | Reinders Oisterwijk
           

“De essentie van leren is het ontdekken van de wereld en jezelf”

Blink is een innovatieve leermiddelenontwikkelaar. Het bevat lesmateriaal dat leerlingen uitdaagt om hun talenten te ontwikkelen en de wereld te ontdekken. Lesmateriaal dat nieuwsgierig maakt en leerlingen zoveel mogelijk zelf op onderzoek uit laat gaan. Samen met de leraar als expeditieleider. In de gehele school werken we voor Wereldoriëntatie themagericht. In de groepen 3-8 werken we met Blink. De thema's van de kleutergroepen stemmen we naast de gangbare thema's af op de thema's van Blink in de groepen 3 en 4. Zo borgen we de doorgaande lijn.

           
       

       
Centrum Natuur- en Milieu Educatie
     
Schepnet paraat, de Slootjesdagen komen
       
Bargerpaske maakt voor Wereldoriëntatie graag gebruik van het uitleensysteem van het CNME, Centrum voor Natuur- en Milieueducatie in Winterswijk.

Het gaat om buitenlessen, excursies, maar ook om leskisten die in de klas in te zetten zijn.

Het is een waardevolle aanvulling op het natuuronderwijs in de school.

Zoals bij de 'Onderwaterwereld' voor de onderbouw. De wereld onder water zit vol verrassingen. Met eenvoudige middelen kan die wondere wereld zichtbaar gemaakt worden. Ook met jonge kinderen is het mogelijk dit te doen. Enige uitleg over het scheppen en hulp bij het scheppen is nodig, maar ook het zorgvuldig omgaan met de levende diertjes leren de kinderen. Andere mogelijkheden waar we gebruik van maken zijn: de klimaatlessen, de lentekriebels, de voorjaarstakken, van kippenvel tot winterjas, de slakken, wandelende takken en op Watersafari.
       
30 jaar CNME